Het traject

Misschien ben je op dit moment enorm aan het struggelen met jezelf.
Ik wil hier twee dingen over zeggen:

1: “Je bent hier niet alleen in!
We leven in een tijd die enorm veel druk op onze keuzes legt. Gevoed door voorbeelden die je door (sociale) media worden voorgeschoteld, ligt keuzestress meer dan ooit op de loer. Mogelijkheden zijn fijn, maar ze kunnen je ook echt belemmeren en stress opleveren.

2: “Je gaat hier uitkomen
Dat je dit nu leest is de eerste stap. Het betekent namelijk dat je bereid bent om in te zien dat er iets moet veranderen. En dat is het allerbelangrijkste!

Ik hoor je denken: “Ja, makkelijk gezegd, maar hoe doe ik dat dan?” Ik zal het je vertellen.

Naar mijn mening focussen we ons in moeilijke situaties te veel op externe en snelle oplossingen om ons weer gelukkig te voelen.

Als we het even moeilijk hebben, poppen als vanzelf snelle, vaak radicale oplossingen in ons hoofd op: “Wellicht moet ik een nieuwe baan zoeken?” Een nieuw huis misschien, of een reis maken? Nee, meer sporten, ja dat is het. Of toch een andere relatie?” Veel voorkomende en hele logische gedachtes, zeker met alle mogelijkheden van vandaag de dag. Ernaar handelen gaat je alleen niet helpen.

Je denkt nu misschien: “Dat is wel erg negatief geformuleerd, ik mag toch dromen en verlangen naar een passender leven?” Jazeker mag dat, graag zelfs! Ik denk alleen dat de manier waarop anders kan. De oneindigheid aan mogelijkheden zorgen ervoor dat je telkens weer iets nieuws verzint, waarmee je jezelf korte tijd geneest van het onrustige gevoel. Maar, als je echt eerlijk bent, weet je dat het onrustige gevoel na een tijdje weer terugkomt.

En dus wil ik iets anders voorstellen:

Stop met het zoeken naar de perfecte baan, stop met het zoeken van de perfecte relatie, naar het perfecte leven, maar ga op onderzoek uit naar jezelf. Kom erachter waar je onrust vandaan komt. Verken je eigen verwachtingen en gedachtepatronen, waar blijf je telkens tegenaan lopen? Waar komt dit uit voort? Pas als je dit goed weet, ontstaat er ruimte voor een nieuwe richting. Één die echt bij joú past.

Misschien denk je nu: “Ja, klinkt goed, maar hoe doe ik dat dan en hoe combineer ik dit met mijn drukke leven?” Dát is waar dit coachtraject je bij gaat helpen.

Aan de hand van mijn eigen ervaringen en inzichten uit de Themagecentreerde Interactie (TGI), Voice Dialogue en Theory U heb ik een traject ontwikkeld waarin ik je in drie maanden begeleid.

Je krijgt inzicht over:

“Waarom zou ik dit traject bij jou volgen?”, hoor ik je denken.
Ik snap je vraag en dus heb ik voor je op een rijtje gezet wat dit traject uniek maakt:

1. Ontwikkelen met gelijkgestemden

Het traject is er in twee varianten. Het groepstraject en het 1-op-1 coachtraject. In het groepstraject ontwikkel je samen met 5 anderen. Je krijgt zo niet alleen steun en herkenning van elkaar, maar je biedt ook nieuwe perspectieven op wat er voor de ander speelt. Zo leer je mét elkaar en ook van elkaar.

“In de praktijk blijkt dat mensen veel herkennen van elkaar, het is prettig om samen te werken aan ieders individuele proces” – Mariël, 27 jaar.


In het 1-op-1 traject begeleid ik je. Ik herken jouw struggles en heb ze zelf ook, maar heb door middel van opleidingen en cursussen de technieken geleerd om hier beter mee om te gaan. En deze inzichten deel ik graag met je.

2. Eigen leiderschap centraal

Het traject is opgebouwd uit de elementen waar ik zelf zoveel aan heb gehad tijdens mijn eigen zoektocht. Ik werk met werkvormen afkomstig uit de TGI, Theory U en Voice Dialogue. Deze vormen bieden een systeem van waarden en een concrete methodiek die wezenlijke verandering bevordert en jouw eigen leiderschap in situaties aanwakkert. Werkend vanuit deze methodieken leer je intuïtief aan te voelen wat een situatie vraagt of wat jijzelf nodig hebt.

“Dankzij het traject heb ik zelf kunnen uitvinden dat – en hoe – ik op mijn intuïtie kan vertrouwen in dagelijkse situaties” – Wouter, 28 jaar.

Ik werk met thema’s die helderheid scheppen in je proces. Deze thema’s worden ondersteund door een variëteit aan creatieve, fysieke en lichaamsgerichte werkvormen die de leerervaring bevorderen. Soms doen we oefeningen om je gevoel even wakker te schudden, verhelder je je bevindingen in een 1-op-1 gesprek met een medecursist of druk je je gevoel uit in een tekening. Alles wat nodig is om dat wat in je zit er op een natuurlijke manier uit te laten komen. En oh ja, bij alles geldt: alles is goed en falen kan niet!

3. Langdurig ontwikkelen

Mijn ervaring leert dat een langere periode ontwikkelen, helpt om de manier van denken te integreren in je leven. Daarom duurt het traject 3 maanden. Daarnaast is er een natraject dat je zelf zo lang als je wilt, kunt voortzetten.

“Het traject is een aanrader!” – Ilse, 30 jaar.

Denk je nu: ‘Ja, dit wil ik wel!’

Richting Jezelf
Lijnmarkt 34-2
3511 KJ Utrecht